Connect With Us!

Wat kost een gemiddeld hoortoestel?

Wat kost een gemiddeld hoortoestel?

Op het moment dat je merkt dat je minder goed hoort dan je gewend bent is het tijd om een gehoortest te laten doen. Je kunt online een gratis test doen om een idee te krijgen hoe het met je gehoor gesteld is. Blijkt daaruit dat je gehoorverlies hebt? Ga dan naar een gekwalificeerde audicien voor een uitgebreide gehoortest. Op die manier kan de audicien vaststellen hoe groot het gehoorverlies is en of een hoortoestel nuttig is. Bij een gehoorverlies van 35 dB kom je in aanmerking voor een hoortoestel. Er zijn tegenwoordig heel veel geavanceerde hoortoestellen op de markt. Het geluid is vaak van een zeer hoog niveau wat een prettige luisterervaring garandeert. Veel hoortoestellen kun je ook met een app op je smartphone bedienen. Daarnaast zijn ze over het algemeen heel klein zodat ze bijna niet opvallen. Bepaalde merken hebben zelfs verschillende kleuren in het assortiment. Zo kun je een kleur kiezen die bij je past, zoals zwart, wit, zilver of blauw. Voor de kosten hoorapparaat maakt dit geen verschil. Je betaalt niet bij voor de kleur. Vaak is het wel zo dat ze alleen bij de duurdere hoorapparaten als optie aangeboden worden.

kosten hoorapparaat

De verzekering vergoedt maximaal 75% van de kosten van het hoortoestel. De kwaliteit van deze hoorapparaten zijn over het algemeen wat minder dan de duurdere apparaten. Wil je liever een hoortoestel met allerlei extra opties en een helder geluid? Dan zul je de kosten daarvan zelf moeten betalen. Het loont wel de moeite om bij je zorgverzekering uit te zoeken of er alsnog een deel vanuit de aanvullende verzekering vergoed wordt. Goedkope gehoorapparaten kun je al voor minder dan 200 Euro aanschaffen. Voor de luxere hoorapparaten moet je rekenen op een bedrag dat kan oplopen tot bijna 2000 euro. Vaak kunnen de kosten hoorapparaat wel in termijnen betaald worden, zodat je niet gelijk heel veel geld op tafel hoeft te leggen. Het voordeel is dat je dan zeker weet dat je het hoortoestel dat voor jou het meest geschikt is aan kunt schaffen.

Gehoordeschade herstellen

Als je gehoor eenmaal beschadigd is, kan het niet meer herstellen, maar door een gehoorapparaat te gebruiken zul je wel merken dat de tv en radio niet meer zo hard aan hoeven en is het gemakkelijker om gesprekken te volgen. Het kan voorkomen dat je in een isolement terecht komt, omdat je alles weer een stuk beter kunt horen.

Geen reactie's

Geef een reactie